سوالات متداول
آیا قرار دادن شرط و شروط در بیمه شخص ثالث توسط شرکت های بیمه مجاز است؟
طبق ماده 11 قانون بیمه شخص ثالث مصوب سال95: درج هرگونه شرط در بیمه نامه که برای بیمه گذار یا زیان دیده مزایای کمتر از مزایای مندرج در این قانون مقرر کند، یا درج شرط تعلیق تعهدات بیمه گر در قرارداد به هر نحوی، باطل و بالاثر است. بطالن شرط سبب بطالن بیمه نامه نمیشود. همچنین اخذ هرگونه رضایت نامه از زیان دیده توسط بیمه گر و صندوق مبنی بر رضایت به پرداخت خسارت کمتر از مزایای مندرج در این قانون ممنوع است و چنین رضایت نامه ای بالاثر است.
آیا هنگام فروش خودرو حفظ و انتقال تخفیفهای عدم خسارت بیمه شخص ثالث به خودرو دیگر امکانپذیر است؟
بله؛ به استناد تبصره ماده6قانون بیمه شخص ثالث مصوب سال95، فروشنده خودرو میتواند تخفیفهای عدم خسارت بیمه نامه خود را به وسیله نقلیه دیگری از همان نوع که متعلق به خودش و یا متعلق به همسر، والدین و یا فرزندانش باشد، انتقال دهد؟
کروکی سازشی به چه صورت هستش؟
در این نوع کروکی مدارک هر دو طرف حادثه (گواهینامه، کارت خودرو، کارت بیمه شخص ثالث و برگه معاینه فنی) کامل است و فقط خسارت مالی ایجاد شده و طرفین نسبت به تصادف و مقصر اعتراضی نداشته و نظر افسر را قبول دارند. طبق این نوع کروکی، زیاندیده می تواند با مراجعه به شرکت بیمه مقصر حادثه نسبت به دریافت خسارت وارده حداکثر تا تعهد مالی بیمه نامه مقصر اقدام نماید.
کروکی عدم سازشی یا کروکی مرجع قضائی به چه نحوی هستش؟
این نوع کروکی همان طور که از نام آن مشخص است، مخصوص مراجع قضایی ترسیم میشود. شرکت بیمه پس از طی مراحل قضایی و مستندات ارائه شده از طرف مراجع قضایی به پرداخت خسارت اقدام مینماید.